Az Informatikai Csoport szolgáltatásai

Szolgáltatásaink dolgozóink részére:

Szolgáltatásaink hallgatóink részére:

A szolgáltatásokat biztosító háttérinfrastruktúráról itt olvashat.


Levelezőrendszer

Dolgozóink számára spam- és vírusszűréssel megtámogatott levelezőrendszer áll rendelkezésre, amely kliensoldali levelezőprogramokból (a biztonság érdekében POP3S és IMAPS protokolokon keresztül) és webes felületről is elérhető.

Videokonferencia

Az OEC Centrumelnöki Hivatalának tárgyalótermében található rendszerrel H.323 alapú videokonferenciahívások bonyolíthatók le akár a Debreceni Egyetemen található másik két videokonferencia teremmel, de a technikai lehetőségek fennállása esetén a világ bármely pontjával. Időpontot lekötni weben vagy munkatársaink segítségével lehet. Bővebben»

Szoftverletöltés

Az Informatikai Igazgatóság soft.unideb.hu weboldalán az egyetem által megvásárolt szoftverek hálózati azonosító birtokában hozzáférhetőek. Emellett további hasznos alkalmazások férhetőek hozzá a Letöltések menüpontban.

Webtárhely szolgáltatás

Szervereinken számos szervezeti egység számára biztosítunk webtárhelyet és adatbázis hozzáférést.

Fájlmegosztás

Bizonyos esetekben szükség van arra, hogy nagy méretű állományokat küldjünk más személyeknek. Az e-mail rendszerek legtöbbje – erőforrás okokból – korlátozza a küldhető levelek méretét. E probléma áthidalására indítottuk el gyors fájlmegosztó szolgáltatásunkat, amelyet egy webböngésző segítségével igénybe vehetnek dolgozóink.

Wi-Fi hálózat

Egyelőre az Elméleti Tömb magasföldszintjén vehető igénybe a szolgáltatás egyetemi hallgatók és dolgozók számára. Bővebben»