Változások a központi spamszűrő szolgáltatással kapcsolatban

A központi DEOEC levelezőrendszeren (@med.unideb.hu és @dote.hu maildomain) a spamszűrő szolgáltatást érintő alábbi változás történt.

 

A spamszűrő érzékenységének csökkentése folytán azon levelek tárgy (subject) mezőjébe, amelyeket bár nem bizonyosan, csupán gyanúsan spamnek vélt a szűrő, a "***SPAM?***" előtag kerül.

 

Ezzel párhuzamosan egy - a rendszer által automatikusan karbantartott - SPAM nevű mappa is működésbe lépett, amelybe az előzőekben említettől nagyobb bizonyossággal szemétnek vélt levelek kerülnek. E mappa mérete nem számít bele a felhasználói postafiók kvótájába. Ezáltal  a felhasználó egyéni belátására van bízva e mappa tartalmának nyomon követése. Fontos megjegyeznünk továbbá, hogy a mappában található egy hónapnál régebbi üzenetek automatikusan törlődnek, vagyis az esetlegesen megőrzendő üzenetek más mappába történő mozgatásáról a felhasználónak kell gondoskodnia.

 

A SPAM mappa IMAPS protokollon vagy a webmailen (ld. http://it.med.unideb.hu/ > Linkek) férhető hozzá. A mappa nem jelenik meg automatikusan, külön kell felíratkozni rá. (Amíg nem érkezik üzenet a mappába, addig felíratkozni sem lehet rá.)

 

A szűrő által teljes bizonyossággal szemétnek minősülő leveleket továbbra is blokkoljuk.